Vodnik po notranjih vratih za vsako okolje in estetiko


Notranja vrata vašega doma so več kot le funkcionalne ovire. So platno, na katerem je naslikan posameznikov osebni stil. Izbira dizajna notranjih vrat in kljuk lahko pomembno vpliva na ambient in značaj bivalnih prostorov. Ne glede na to, ali se srce nagiba k elegantni in minimalistični privlačnosti sodobnega dizajna, robustnemu šarmu rustikalne notranjosti, sončni toplini sredozemske estetike ali prijetni privlačnosti alpskih zatočišč, ta članek raziskuje, kako se lahko notranja vrata in ročaji uskladijo z izbrano notranjostjo in stilom.

notranja vrata

Sprejemanje elegance minimalizma

Sodobna notranja oprema temelji na čistih linijah, preprostosti in občutku prostornosti. Ob izbiranju notranjih vrat za sodoben dom, se usmeri pozornost na gladke in čiste površine. Vrata iz plošč, ki so popolnoma ravna in nimajo okrasnih detajlov, so osnovna. Odločitev za materiale, kot so naraven les, laminat, steklo ali MDF s furnirjem za poliran videz.

Sodobne kljuke in ročaji za notranja vrata so običajno elegantne, a hkrati zelo skromne, iz nerjavega jekla. V navalu trendov izberimo nekaj drugačnega, nekaj novega. Barve, ki se ujemajo z že izbranim dizajnom prostora. Na voljo so večne barve; nikelj perla in crom brušen ali pa zadnji hit, zlata mat in črna mat. Te izbire izžarevajo pridih prefinjenosti in so funkcionalne, poleg tega pa kradejo poglede mimoidočih.

Rustikalni šarm, ki povezuje naravo z vsakim domom

Rustikalna notranjost slavi surovo lepoto narave, zato morajo izbrana vrata in ročaji odsevati ta robusten čar. Vrata iz masivnega lesa z naravnimi nepopolnostmi, kot so grče in zrnatosti, so kot nalašč za doseganje pristnega rustikalnega videza. Hlevska vrata s svojo obdelano površino in drsnim sistemom dodajo vsakemu prostoru značaj in toplino. Širok izbor ponuja tudi možnost med majhnimi in veliki koleščki drsnega sistema. Čeprav je ta veljal nekoč za del vhoda v hleve, danes krasi mnogo notranjosti v alpskem in mediteranskem svetu. Ali pa bodimo preprosto unikatni in drzni ter izberimo tak tip drsnih vrat v svojem domu.

Za rustikalni pridih v podjetju Lestur svetujejo ročaje iz kovanega železa, starane medenine ali ročno kovane ročaje. Grobe teksture in topli odtenki teh materialov povečajo prijetno vzdušje v podeželskem slogu rustikalnega doma. V njihovi spletni trgovini kupite sistem za rustikalna drsna vrata in pripadajoči ročaj, ali pa preprosto naročite celotni izdelek v njihovi proizvodnji.

Mediteranski stil večno obsijan s soncem

Sredozemska notranjost se zgleduje po s soncem obsijanih regijah južne Evrope, zato bi morala taka vrata odmevati to vzdušje. Pri izbiri vrat ob Sredozemlju se svetujejo notranja vrata z vidnimi podboji in tople, zemeljske barve. Vrata z zapletenimi rezbarijami ali vzorci v slogu mozaika so stalnica sredozemskega dekorja.

Za dopolnitev tega sloga pa odločitev kaže na okrašene, starinske kljuke vrat z zapletenimi detajli. V spletni trgovini Lestur okovje vsakega posameznika čaka idealna kljuka, saj je ponudba kljuk za notranja vrata izredno pestra. Bronasti, bakreni ali zaključki iz starane medenine vzbujajo občutek brezčasnega sredozemskega šarma. Zagotovljeno, vzbujajo pozitivne občutke pri posamezniku.

Prijeten svež alpskih oddih za navdih

Notranjost, ki jo navdihuje alpski slog, govori o toplini in udobju. Izbor notranjih vrata, ki odražajo rustikalni občutek gorske koče. Kot je bilo omenjeno zgoraj se rustikalni stil lahko vključi tako v alpski, kot tudi mediteranski stil. Vrata iz masivnega lesa z naravnim zaključkom, zlasti iz bora ali hrasta, ustvarjajo prijetno vzdušje. Razmislek o uporabi panelnih vrat z dvignjenimi ali poglobljenimi ploščami za pridih klasične alpske privlačnosti. Za piko na i pa izbor lesene stenske obloge, izdelane iz parketa. Proizvajalci vrat iz podjetja Lestur zdelajo točno tako stensko oblogo, kot so tudi notranja vrata, v istem materialu lesa ali parketa.

Domovi v alpskem slogu potrebujejo ročaje iz toplih materialov, kot so les, usnje ali kovano železo. Oblikovalci interierjev se držijo preprostih, robustnih modelov, ki jih je enostavno oprijeti, kot so cilindrični leseni ročaji ali v usnje oblečeni ročaji. Ker pa gre v goratem predelu običajno za koče, vikende in apartmaje za oddajanje, si lastniki privoščijo veliko več drznosti kot doma.

Vključitev ustreznih notranjih vrat in kljuk je ključni vidik doseganja želene estetike doma. Vrata so prvi stik z vsako sobo, ročaj pa je povezava s slogom, ki ga želi lastnik posredovati. Z izbiro vrat in kljuk, ki se ujemajo z izbranim slogom notranjosti, lahko svoj bivalni prostor spremenimo v zatočišče, ki odraža edinstveno osebnost in oblikovalske želje.

Ne pozabite, da ti predlogi notranjih stilov niso stroga pravila, temveč izhodišča za vašo ustvarjalno pot. Mešajte in kombinirajte elemente iz različnih stilov, da ustvarite videz, ki je popolnoma vaš. Ne glede na to, ali se odločite za moderno, rustikalno, sredozemsko ali alpsko, so lahko vaša notranja vrata in kljuke ključ do lepote vašega doma.

Zadnji prispevki