Navadne in kotne sedežne garniture – kakšno izbrati?


Sedežne garniture so zadnje čase precej popularne v več oblikah. Kakovostne sedežne garniture so zanimive za pisarne, poslovne stavbe in seveda za naše domove, kjer jih je največ. Čeprav je sedežnih garnitur vedno več na delovnih mestih zato, ker nudijo udobje, možnost skupinskega pogovora, reševanja težav, počitek in sprostitev ter možnost dela na drugačen način, jih vedno več uporabljamo v ta isti namen doma, ker veliko ljudi dela od doma. Zato izberite pravo sedežno garnituro za vaš namen in prostor. Če potrebujete nasvet ali kaj posebnega in ne najdete sedežne garniture na spletu, vam bodo svetovali in posebej izdelali posamezne kose za vas.

Zakaj imeti sedežne garniture na delovnem mestu?

Sedežne garniture na delovnem mestu imajo več funkcij. Moderna podjetja so narejena tako, da so pisarne prostorne in ponavadi izdelane iz steklenih sten, da se tudi vidi skoznje. Pisarne vedno bolj spominjajo na moderne domove. V njih se ljudje lahko družijo, izmenjujejo mnenja, se po potrebi srečujejo ali pa se lahko tudi malo odmaknejo. Vedno bolj se dela timsko in sedežne garniture odigrajo tu veliko vlogo.

sedežne garniture

Če je v prostoru sedežna garnitura, potem je prostor takoj bolj domačen in prijazen. Človek ima občutek, da si lahko oddahne, se usede v  miru, nekaj popije ali poje, pogleda novice, se pogovori s prijatelji in sodelavci ali družino ali tudi dela na mehkem in toplem, saj je to zelo udobno. Na sedežni garnituri se da tudi zelo udobno počivati in spati. Odvisno je od njene izvedbe.

Znano je, da če so v podjetju sedežne garniture, da je tim sodelavcev dosti bolj učinkovit, ker se tam srečujejo na kavi in čaju in izmenjuje izkušnje, sodelavci si povedo za težave v sproščenem vzdušju in marsikatero težavo tudi rešijo. Na sedežnih garniturah je do zdaj nastalo največ idej in rešitev za pereče ali težke težave, ki so največkrat bile videti nerešljive. Vredno je preizkusiti.

Zakaj bi imeli sedežno garnituro doma?

Sedežne garniture v naših domovih so prisotne že od nekdaj. Moderne sedežne garniture so oblikovane funkcionalno in anatomsko ter tako, da se jih da na različne načine sestavljati za razne potrebe. Materiali, iz katetrih so izdelane kvalitetne garniture za sedenje so prijazne človeku.

Sedežna garnitura doma predstavlja poleg kuhinje osredje dogajanje v domu, kar se tiče družabnosti in sodelovanja družine, sorodnikov in prijateljev. Zato so največkrat v dnevnih sobah ali kuhinjah. Sodobna stanovanja imajo te prostore vse v enem prostoru, zato je sedežna garnitura običajno ločevani del med kuhinjskim delom in dnevnim prostorom, kjer se gleda na primer televizija.

Zakaj je sedežna garnitura boj zdrava od sedanja na tleh?

Sedežna garnitura je nekoliko dvignjena zato, da je sedenje udobnejše in da nismo na tleh, kjer je pri tleh več nekoristnih plinov za človeka.

Zato je dobro tudi za hišne ljubljence, da so malo na višjem in za otroke, da se igrajo na sedežni garnituri. Tudi spanje in počitek ali  delo na taki višini je bistveno bolj zdravo. To velja enako tudi za spanje na sedežnih garniturah in na posteljah.

sedežne garniture

Če nimate talnega ogrevanja, so sedežne garniture super za to, da niste na mrzlem in da lahko dvignete tudi noge od tal, kjer je zrak najbolj mrzel zaradi plinov, kot je CO2, ki se spustijo k tlom, ker so bolj težki in hladni. Nekatere sedežne garniture imajo namreč en del narejen tako, da je kot počivalni stol, ki ga lahko raztegnete in položite tako, da ste v napol sedečem položaju za počitek in imate dvignjene tudi noge.

Katera sedežna garnitura je za vas najboljša?

Na to vprašanje lahko dogovorite tako, da si zastavite nekaj vprašanj, na katera najprej odgovorite. Sedežne garniture so namreč res različno narejene, vendar so tako izdelane, da se jih da sestaviti v različne oblike. Če pa za vas klasične rešitve ni, potem pa vam bodo vašo sedežno garnituro naredili posebej po vaših merah in željah.

Ko boste izbirali med kotno in navadno, je to odvisno od tega, kako želite med seboj komuniciratg in za kaj joboste rabili.

Oblika

Najprej sedežno garnituro izberite glede na njeno obliko in uporabnost. Morda potrebujete garnituro le za sedenje, torej izberite tako, ki ima podporo za hrbet ter kratek sedalni del. Če potrebujete sedežno za igro za otroke ali tudi za počitek in spanje, naj bo sedalni del širok.

Spanje, počitek in več funkcionalnost

Lahko pa seveda izberete posebej elemente za spanje in za počitek, ter take z  veliko prostora v predalih pod sedalnim delom, ki se odprejo.

Nekatere sedežne so raztegljive v počivalnik ali v večjo posteljo za goste. Mnogim pa pridejo prav v majhnih stanovanjih, ko imate dejansko posteljo in sedežno garnituro v enem, ter jo le pospravite zjutraj in zložite, da imate več prostora.

Postavitev je lahko vsestranska

Ker so moderne sedežne garniture izdelane teko, da so z vseh strani lepe, so lahko na sredini prostora in ne samo v kotih ali ob stenah. Iz njih lahko naredite ravno črto, v obliki črke L ali U ali celo v kvadratu. Če imate kamin na sredini prostora, je to seveda smiselno.

Kaj pa material?

Kar se tiče materiala, lahko izbirate med tekstilnimi garniturami ali usnjenimi. Katere barve bo in kateri material boste izbrali je odvisno od prostora in ne samo od tega, kaj vam je všeč.

Usnjene so bolj primerne za poslovne prostore, med tem, ko imajo ljudje raje doma tekstilne. Odvisno je tudi od ostalega pohištva.

Zadnji prispevki