Inovativne čistilne naprave s široko paleto modelov in zmogljivosti


Ponudba podjetja Ekohit zajema različne modele in izvedbe čistilnih naprav z zmogljivostjo od 5PE do 50PE. Na njihovi spletni strani si lahko preberete vse kar morate vedeti o čistilnih napravah. Čistilna naprava ima visoko učinkovitost biološkega čiščenja odpadnih sanitarnih vod, ki omogoča do 99% čiščenje odpadne vode. Poleg tega imajo njihove čistilne naprave najnižje obratovalne stroške in za tovrstne naprave je možno pridobiti subvencijo Eko sklada.Njihova čistilna naprava predstavlja odlično rešitev tako za nove objekte kot tudi za izboljšavo obstoječih greznic. V njihovem naboru imajo tudi inovativno rešitev čistilne naprave za vikend objekte. Ta posebna čistilna naprava deluje brez potrebe po elektriki ter brez dodajanja kemijskih aktivatorjev. Skupne lastnosti njihovih čistilnih naprav so preprosta in inovativna patentirana tehnologija, energetska varčnost, tiho delovanje, zanesljivost in preprosto vzdrževanje.

Majhne gospodinjske čistilne naprave s solido tehnologijo

Njihova nova linija majhnih gospodinjskih čistilnih naprav Ekotech SBR Mikro je namenjena decentralizirani kanalizaciji za družinske hiše, počitniške objekte, ki niso priključeni na javno kanalizacijo. Gre za biološke čistilne naprave, ki temeljijo na biološkem principu čiščenja odpadne vode v treh stopnjah: dotok odpadne vode, čiščenje vode in usedanje ter črpanje prečiščene vode.

Čistilna naprava
Preprosto in zanesljivo čiščenje odpadnih vod.

Ta čistilna naprava vsebuje mikroorganizme, ki očistijo vodo in ustvarijo odvečno blato, ki se enostavno in preprosto odstrani. Za odstranjevanje blata se uporablja običajna črpalka, ki jo vstavimo skozi odprtino na čistilni napravi. Za delovanje čistilne naprave je potrebno le majhno puhalo (zračni kompresor), rezervoar pa je izdelan iz enega kosa PE rezervoarja, kar zagotavlja 100% vodotesnost.

Čistilna naprava deluje na osnovi aktivnega mulja v rezervoarju, kjer se zrak vpihuje neposredno ali preko aeracije. Poleg tega je izjemno enostavna za servisiranje in vzdrževanje, kar omogoča prijetno izkušnjo delovanja. Celoten nadzor in regulacija procesa čistilne naprave sta avtomatizirana in izvajata ju industrijski računalnik Yuca.

Zanesljive in učinkovite čistilne naprave za različne potrebe

Njihove čistilne naprave so zanesljive, učinkovite in okolju prijazne rešitve za čiščenje odpadnih sanitarnih vod. Z visoko učinkovitostjo biološkega čiščenja vode, nizkimi obratovalnimi stroški in možnostjo pridobitve Eko subvencije, so odlična izbira tako za nove gradnje kot tudi za nadgradnjo obstoječih sistemov. Njihova ponudba zajema različne modele in izvedbe, ki lahko zadovoljijo potrebe tako za manjša gospodinjstva kot tudi za večje objekte. Ne glede na vaše potrebe, vam zagotavljajo enostavno vzdrževanje, visoko kakovostno čiščenje vode ter zanesljivo in tiho delovanje njihovih čistilnih naprav.

Micro tehnologija za učinkovito in avtomatizirano čiščenje odpadnih vod

Z uporabo Micro tehnologije se kompletna odpadna voda takoj obdeluje s kisikom, kar omogoča učinkovito čiščenje. Prezračevanje vode poteka s pomočjo cevnega prezračevalca, medtem ko se dvig in izpust očiščene vode izvajata s pomočjo cevne črpalke, ki deluje na stisnjen zrak. Za nadzorovanje delovanja skrbi majhen mikroprocesor. Krmilna enota s puhalom je montirana v kovinski zunanji omarici, ki se lahko namesti na fasado ali na podporni zid, največ do razdalje 10 m od čistilne naprave.

Čistilna naprava
Prilagodljive rešitve za različne potrebe.

Enostavna povezava čistilne naprave na objekt s standardnimi cevmi

Za enostaven priklop čistilnih naprav na vaš objekt potrebujete samo povezovalne cevi s premerom fi 110 mm, ki povezujejo objekt s čistilno napravo, ter eno prosto cev z zračnimi cevmi premera fi 63 mm za povezavo iz čistilne naprave v ponikalnico. Čistilne naprave imajo rotomolding reaktor, ki je izdelan iz enega kosa. Volumen delovanja se prilagodi glede na število uporabnikov objekta, prav tako pa se posodo čistilne naprave prilagodi terenu. Po čiščenju je potrebno prečiščeno vodo preusmeriti v ponikalnico, vodotoke ali druge lokacije. Na zalogi imajo tudi ponikovalne tunele in ponikovalne lijake.

Prilagodljivost glede na želje in potrebe strank

Pri svojem delu se vedno prilagajajo stranki ter upoštevamo želje in potrebe strank. So fleksibilni in se prilagodijo vašim zahtevam, da vam zagotovijo najboljšo možno rešitev za čiščenje odpadnih vod.

Preprosta in zanesljiva biološka čistilna naprava Eko Puroo

Biološka čistilna naprava Eko Puroo je znana po svoji preprostosti in zanesljivosti. V sodelovanju s priznanim nemškim podjetjem ATB, specializiranim za biološke čistilne sisteme, so razvili Eko Puroo. Ta inovativna rešitev je prejela certifikat DIN-EN 12566-3 ter bila nagrajena z zeleno nagrado GreenTEC leta 2014 v kategoriji “Vode in odpadne vode”.

Enostavno krmiljenje in zanesljivo delovanje

Celoten proces čiščenja odpadne vode v čistilni napravi je krmiljen z uporabo enostavnega krmiljenja, ki ga omogočajo krmilniki tipa ECO, S ali SSW. Pri tem so vgradili tudi patentiran kroglasti plovni ventil, ki nadomešča elektromagnetne ventile in zagotavlja zanesljivo delovanje. Njihova čistilna naprava ne vsebuje črpalk ali drugih vrtečih se električnih delov, kar še dodatno prispeva k zanesljivosti njenega delovanja.

Enostavno servisiranje s pomočjo tehnološkega modula

Vgrajena je osnovna posoda za vzorčenje, ki olajša postopek vzorčenja vode. Njihova čistilna enota je zasnovana kot enostavno izvlečna tehnološka naprava, ki jo je mogoče brez težav odstraniti z odvijanjem zgolj dveh varnostnih vijakov. To omogoča servisiranje brez potrebe po dodatnem praznjenju prekatov.

Prilagodljivost in učinkovitost čiščenja

Čistilna naprava Eko Puroo se samodejno prilagodi različnim obremenitvam odpadne vode, ne glede na to, ali gre za premajhno obremenitev med vikendom (25%) ali visoke konice odvajanja odpadne vode (200%). Primeren usedalnik in SBR-reaktor sta medsebojno povezana, kar ustvarja večjo površino za izravnavo, kar pa izboljšuje učinkovitost čiščenja, še posebej pri spremenljivih obremenitvah. Prav tako ima primerno velik primarni usedalnik, kar podaljša čas zadrževanja odpadne vode. Nizka poraba električne energije (0,33 kWh/dan) dodatno prispeva k učinkovitosti obratovanja.

Čistilna naprava
Nova linija majhnih čistilnih naprav za družinske hiše.

Faze delovanja čistilne naprave Eko Puroo

Čistilna naprava Eko Puroo deluje po načelu aktivnega blata po SBR (Sequencing Batch Reactor) postopku čiščenja. Naprava je sestavljena iz dveh delov oz. prekatov. Voda najprej vstopi v prvi prekat, kjer poteka usedanje neraztopljenih snovi v odpadni vodi. Odvije se lahko 1-3 ciklov na dan, odvisno od povprečne uporabe naprave.

Mehansko očiščena voda vstopi v prvi prekat, imenovan primarni usedalnik, kjer se snovi, ki niso raztopljene, usedejo na dno. Nato se skozi odprtino v steni preliva voda v SBR reaktor, kjer poteka biološko čiščenje. Pri nizki gladini vode v SBR reaktorju se mehanski plovni ventil vklopi in puhalo začne vpihovati zrak v časovnih intervalih.

Ta aerobno prezračuje vodo in omogoča biološki proces čiščenja. Sledi faza usedanja, kjer se aktivno blato, imenovano mulj, usede na dno SBR reaktorja. Ko se gladina vode dvigne do določene višine, mehanski plovni ventil preusmeri zrak v sesalno cev. Ta cev izčrpa očiščeno vodo iz SBR reaktorja v izravnalno posodo, od koder voda gravitacijsko odteče iz čistilne naprave. Ko se gladina vode zniža na minimalno raven, se celoten cikel ponovi.

Znatni prihranki in zanesljivo delovanje

Odkup dvodelne čistilne naprave prinaša znatne prihranke, saj so stroški prevoza, vgradnje, vzdrževanja, praznenja in porabe električne energije cenejši. V prvih treh letih lahko prihranite do tisoč evrov. Poleg tega čistilna naprava deluje neslišno in avtomatizirano, brez potrebe po dodatnem praznenju prekatov, nastavljanju ventilov ali dodajanju bioloških in kemičnih preparatov. Opcijsko jo je mogoče tudi nadzorovati prek mobilnega telefona.

Preverjena rešitev s številnimi zadovoljnimi kupci

Ta čistilna tehnologija je zaupanja vredna, saj ji zaupa kar 60000 zadovoljnih kupcev po vsem svetu. Gre za vrhunsko nemško čistilno tehnologijo, ki je že dolgo dokazana in preverjena.

Deluje tudi, ko ste odsotni

Čistilna naprava deluje tudi, ko vas ni doma. Ponoči ali med vašo odsotnostjo se samodejno preklopi v varčevalni način delovanja. Ob povečanem dotoku se avtomatično vrne v normalno delovanje.

Zajamčena kakovost in varnost nakupa

Nakup te čistilne naprave vključuje zajamčeno kakovost in varnost. Podzemno ohišje čistilne naprave ima pričakovano življenjsko dobo 50 let, vsi tehnični deli imajo 2 leti garancije. Prav tako ima vse potrebne mednarodne certifikate, CE oznako in certifikat kakovosti ISO 9001:2008.

Robustna in preprosta SBR tehnologija

Ta čistilna naprava uporablja robustno in preprosto SBR tehnologijo, ki je edina brez uporabe elektromagnetnih ventilov. Vzdrževanje je preprosto in enostavno.

 

Zadnji prispevki