Kupujete novo vrtno kosilnico? Preden opravite svoj nakup, preberite naših 6 nasvetov za pametnejšo izbiro!


Pomlad je že tu, trava je vse bolj zelena in velika, kar pomeni, da je čas, da se zopet lotite urejanja zelenice okoli hiše. Nekateri se tega dela neizmerno veselijo, saj jim predstavlja užitek in sprostitev, spet drugi pa ga sovražijo in iščejo raznorazne načine in izgovore, da bi trato uredil nekdo drug. Za vse tiste, ki sodite v drugo skupino imamo odlično rešitev – vrtne kosilnice Honda, ki so vrhunske kakovosti in vam omogočajo, da z minimalnim naporom pokosite še tako velik kos trate in to ne glede na zahtevnost terena. Še najmanj dela pa boste imeli, če se odločite za robotsko vrtno kosilnico Honda, ki bo kar sama pokosila trato, vi pa lahko uživate na terasi ob kozarcu dobrega vina ali ob dobri knjigi.

Pomlad je čas za »prebuditev vrta«

Pozimi se čas nekako ustavi, saj zunaj skorajda ni kakšnega posebno zahtevnega dela, sploh če je veliko snega. V najslabšem primeru boste morali le odmetati sneg z dvorišča, to je pa to. Nobenega dela ni na vrtu, ne morete kositi trave ali saditi rožic, celo igranje na vrtu z otroki ni tako zabavno kot poleti. Če celo zimo ni snega, temveč ste deležni le veliko dežja, imate še manj dela zunaj oz. se vam sploh ne ljubi hoditi po trati, saj je vse razmočeno in blatno. Razmočena trava, pusti vrtovi, brez kakšnega znaka življenja, so kar malo dolgočasni, kajne?

vrtna kosilnica Honda
Pomlad je že tu, trava je vse bolj zelena in velika, kar pomeni, da je čas, da se zopet lotite urejanja zelenice okoli hiše.

A na našo srečo je zime kmalu konec in že imamo pomlad, ki nas običajno razvaja s sončnimi žarki. Narava se prebuja, torej gozdovi počasi zelenijo, trava raste in zeleni, prve rožice že kukajo na plano, tudi na vrtovih se da že marsikaj postoriti. Vse to pomeni, da se boste morali spraviti v akcijo in ponovno oživiti svoje vrtove in trate, ki so bile pozimi v res ubogem stanju. Za začetek vam lahko pomaga vrtna kosilnica Honda, ki bo vašo trato spravila v očem prijazno stanje – poskrbela bo, da trava ne bo previsoka in vam tako omogočila brezskrbno tekanje po zelenici. Če imate veliko in lepo teraso s pogledom na vrt, gotovo uživate v lenarjenju na ležalniku ali stolu, ob tem pa radi sprostite oči na prelepi zelenici – le kdo bi rad gledal previsoko in nič kaj lepo travo?!

Zakaj je vrtna kosilnica Honda prava izbira?

Na trgu je malo morje različnih vrtnih kosilnic, zato je med široko ponudbo kar težko najti tisto pravo zase, ki bi izpolnjevala vse vaše želje. A verjemite, da z nakupom vrtne kosilnice Honda ne boste razočarani. Vrtne kosilnice – akcija vam lahko prihrani kar nekaj denarja, zato le redno spremljajte ponudbo – blagovne znamke Honda so narejene za enostavno urejanje okolice hiše, saj boste v njihovo upravljanje vložili zares malo napora. Vrtne kosilnice Honda pokosijo travo na še tako zahtevnem terenu, saj so zelo stabilne, torej lahko kosijo tudi na nekoliko večjem naklonu, ne zgolj po ravnini. Vgrajen imajo napreden sistem Smart Drive, zato je njihovo nadzorovanje zares enostavno, izbirate pa lahko tudi med različnimi drugimi naprednimi sistemi, s katerimi bo vaša zelenica izgledala kot iz filma.

Vas še nismo prepričali? Le berite dalje. Vrtna kosilnica Honda ima zelo lahko ohišje in zagotovo tudi to pripomore k temu, da z njo lahko kosite tudi na zahtevnem terenu. Z naprednima sistemoma Micro cut in Versamow izbirnim sistemom mulčenja boste zagotovo zadovoljni – dve zloženi, zamaknjeni rezili sistema Micro cut zagotovita ustrezno rezanje trave, kar omogoča lažje mulčenje, s funkcijo Versamow pa preklapljate med zbiranjem trave v košu in mulčenjem. Tako vaši trati zagotovite hranljivo gnojilo, ki v enakomerni in tanki plasti ostaja na trati.

vrtna kosilnica Honda
Vrtne kosilnice Honda imajo vgrajen napreden sistem Smart Drive, zato je njihovo nadzorovanje zares enostavno, na voljo pa vam je še več naprednih sistemov.

Na voljo vam je več vrtnih kosilnic Honda, vse od navadne kosilnice, ki jo morate upravljati ročno in se z njo »sprehajati« gor in dol po zelenici, do traktorske kosilnice Honda, s katero se boste skozi vrt le zapeljali, izberete pa lahko tudi robotsko kosilnico blagovne znamke Honda, ki bo namesto vas naredila čisto vse – še na polnilno postajo se bo pripeljala sama.

Namesto bencinske kupite baterijsko kosilnico

Ste do sedaj kosili z bencinskimi kosilnicami in se sprašujete, zakaj izbrati baterijsko kosilnico? Eden izmed razlogov je ta, da je baterijska kosilnica varnejša za uporabo kot pa ostale kosilnice, saj nima kabla, ki bi se zataknil med vrteča rezila. Prav tako pri baterijski kosilnici ne boste imeli skrbi s preverjanjem rezervoarja in s shranjevanjem goriva, privarčevali boste tudi kar nekaj energije, saj bo baterija zdržala kar nekaj časa brez polnjenja. Baterijske vrtne kosilnice Honda so zelo tihe, zato jih boste brez skrbi lahko uporabljali tudi v nedeljo, pa vas nobeden ne bo mogel grdo gledati zaradi hrupa; tudi z vzdrževanjem kosilnice ne boste imeli veliko dela. Baterijska vrtna kosilnica Honda je tudi okolju prijazna in zelo zanesljiva. Vrtne kosilnice – akcija vas gotovo že čaka v spletnih in fizičnih trgovinah – so tako uporabne in praktične, da nakupa zagotovo ne boste obžalovali.

Vrtne kosilnice – akcija pomeni prihranek denarja

Vrtna kosilnica Honda oz. kosilnice nasploh niso najbolj poceni, sploh če izberete še kakšen napreden sistem, dodatne pripomočke ipd., zato vam trgovci običajno ponudijo večje ali manjše popuste, morda se z njimi zmenite celo za nakup na obroke. Obstajajo tudi različni sezonski popusti, razprodaje, popusti ob rojstnem dnevu določene trgovine ipd., zato morate, če se odločate za nakup vrtne kosilnice Honda, redno spremljati ponudbo – da se ne boste potem tepli po glavi, ko boste ugotovili, da ste sami kosilnico kupili po zasoljeni ceni, čez par dni pa bo cena pol manjša.

vrtna kosilnica Honda
Vrtne kosilnice – akcija ni enotna za vse tipe kosilnic (baterijske, bencinske, traktorske in robotske).

Na kaj morate biti pozorni pred nakupom vrtne kosilnice?

Iz do sedaj povedanega lahko izpeljemo kar nekaj pametnih nasvetov, ki jih velja upoštevati preden kupite vrtno kosilnico. Pa jih omenimo le šest.

– Najprej se je dobro odločiti, kakšen tip kosilnice želite – so vam v redu baterijske oz. bencinske kosilnice, ki jih boste morali ročno poganjati po zelenici, bi si želeli delo nekoliko olajšati in bi zato raje imeli traktorsko kosilnico, ali pa sploh ne želite imeti opravka z urejanjem vrta in bo torej robotska kosilnica najboljša izbira za vas,
– dalje razmislite o tem, kolikšna je površina vašega vrta in kako zmogljivo kosilnico sploh potrebujete; premislite tudi o zahtevnosti terena,
– pametno si je postaviti tudi okvirno cenovno zmogljivost in to povedati prodajalcu, sicer vas hitro lahko zamikajo kosilnice, ki bistveno presegajo vaš proračun,
– dobro se pozanimajte o vseh prednostih in slabostih posameznih kosilnic, da ne boste potem razočarani nad nakupom,
– pozanimajte so o vseh naprednih sistemih, ki jih današnje kosilnice ponujajo in
– pozanimajte se o morebitnih akcijah oz. o količini popusta, ki ga lahko dobite.

Ne le kosilnice, za urejen vrt pridejo prav tudi drugi pripomočki

Vrtna kosilnica Honda je zagotovo prvi korak do urejenega vrta oz. zelenice. A če želite imeti zares urejen vrt, boste morali postoriti še kaj več kot pa zgolj pokositi travo. Preverite nekoliko širšo ponudbo pripomočkov za vrt in zase izberite le najboljše. Razmislite tudi o nakupu vrtnih škarij, s katerimi boste lahko uredili živo mejo v neko prijetno obliko, ne pa, da bo zgolj skupek šavja. Če imate velik vrt, kamor nameravate posaditi najrazličnejšo zelenjavo, si delo s prekopavanjem olajšajte s prekopalniki – zakaj bi ure in ure vihteli lopato in prekopavali vrt, ko pa lahko s prekopalniki to naredite v zgolj nekaj minutah. Puhalnike morda ne boste rabili sedaj, ko je pomlad, zagotovo pa vam bodo prav prišli jeseni, ko boste imeli na vrtu kupe odpadlega listja, ki ga je nekako treba pospraviti in znesti na kompost. Tudi s transporterji si boste delo na vrtu močno olajšali – listje, ki ste ga s pihalnikom spihali na kup naložite na transporter in ga v eni sami potezi zapeljite do komposta, ali pa poleti na transporter naložite zelenjavo z vrta in jo peljite v shrambo. S transporterjem lahko prevažate tudi drva, zemljo, skratka vse, kar si zamislite, saj je narejen za premagovanje najrazličnejših ovir, celo po stopnicah lahko pelje. V trgovinah vam ponujajo tudi različno dodatno opremo za vse vrtne stroje, recimo stabilizator goriva, olje, nitko, posodo za gorivo, torej vse, da boste lahko brezskrbno in nemoteno delali na vrtu. Pozimi pa si lahko omislite tudi snežno frezo, s katero boste v trenutku odstranili sneg s površin.

vrtna kosilnica Honda
Vrtna kosilnica Honda je zagotovo prvi korak do urejenega vrta oz. zelenice.

Pomlad je torej čas za delo na vrtu, saj je treba pokositi prvo travo, obrezati drevje, prekopati vrtiček, posaditi različno zelenjavo ipd. Vso to delo si lahko olajšate z različnimi pripomočki blagovne znamke Honda, ki slovijo po kakovosti in zanesljivosti. Vrtne kosilnice Honda ponujajo različne napredne sisteme, ki vam pomagajo pri košnji zelenice, zato boste sami v košnjo vložili le minimalno delo in boste po delu veliko bolj spočiti ter boste imeli več energije za še kaj drugega, denimo za igranje z otroki. Obiščite najbližjo trgovino z vrtnimi kosilnicami Honda ali pa pobrskajte po spletnih trgovinah in že danes izberite svojo sanjsko vrtno kosilnico.

Zadnji prispevki