Visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi


Visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi je izdelana z najsodobnejšimi tehnologijami in materiali. Zato je primerna za več tipov objektov, kot so hiše, stanovanja, bloki in druge stavbe. Med uporabniki je visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi priljubljena zaradi tega, ker je izjemno. Njena življenjska doba je med najdaljšimi. Deluje pa potihoma, tako, da je ne boste slišali. Ker uporablja najsodobnejšo tehnologijo, je tudi varčna. Ima veliko individualnih nastavitev, zato jo lahko nastavite točno tako, kot vam ustreza ob določenem času oziroma jo lahko sprogramirate za vse pogoje in letne čase.

Visokotemperaturna toplotna črpalka mitsubishi

Kako vam pomaga visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi?

Visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi se lahko prilagodi vsem vašim potrebam, ki jih imate glede toplote oziroma uravnavanja toplote v vseh prostorih, ki jih ogrevate s to črpalko. Vse črpalke, ki so različne, pa je možno pogledati tako na spletu kot tudi v živo v trgovini. Za več pojasnil pa se lahko obrnete na usposobljenega prodajalca. Mojstri vam bodo pomagali izbrati točno tako toplotno črpalko, ki bo ustrezala vašemu domu in prostorom ter vašim zahtevam.

Za toplotne črpalke se odloča vse več ljudi, ker so zelo varčne in prihranijo strošek ogrevanja. Delujejo na principu voda – zemlja, voda – zrak ali voda – voda.

Kako izbrati najboljšo toplotno črpalko?

Najbolj učinkovite so toplotne črpalke voda – zemlja, ki se lahko namestijo v hiše, novogradnje ter bloke skoraj povsod. Vendar se ponekod ne morejo namestiti, takrat se ponavadi uporabi visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi za tiste objekte, kjer se bo ogrevalo z visokimi temperaturami, kot so radiatorji na primer in to je običajno v klasičnih in starejših hišah.

Medtem ko se v nizko energijskih in nič energijskih hišah uporabljajo nizko temperaturne toplotne črpalke, ki ne ogrevajo vode na zelo visoke temperature, ker to ni potrebno, zato tudi prihranijo na energiji, vašem denarju in seveda je to bolje za vaše zdravje. Zmerna temperatura, usklajena z zunanjo, je najboljša možna varianta za zato, da boste zdravi vse leto, tudi pozimi in spomladi.

Visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi pa bo po vaših željah ogrevala ali radiatorje ali sanitarno vodo in moda oboje na visoke temperature. To je ponavadi potrebno v kamnitih starih hišah, ali pa tam, kjer hiše niso izolirane.

Ali lahko toplotno črpalko namestite sami?

Visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi je izdelana tako, da je zelo preprosta za namestitev v vsako stanovanje. Če so sobe premajhne, potem se poveže med seboj več prostorov, da črpalka deluje, kar še posebej velja za črpalko zrak – voda. Ta se namesti tam, kjer ni možno nič drugega, tako da je lahko tudi dejansko v vseh prostorih, še posebej v blokih.

Če ste le malo mojstra, potem za vas visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi ne bo predstavljala nobene ovire. Tako preprosta je za namestitev, da jo vsak domač mojster lahko namesti po navodilih. Tako je oblikovana in vse orodje je priloženo.

V primeru, da niste gotovi v sebe, da boste to zmogli pravilno narediti, se priporoča, da pokličete mojstra in najprej vam bo svetoval, kaj kupite, potem pa vam bo vse skupaj še montiral na ključ. Vaša visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi bo takoj začela delovati v kakšni uri ali dveh in že boste lahko koristili njene ugodnosti.

Ali se lahko s toplotno črpalko ogrevate brezplačno?

Visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi lahko ogreva povsem brezplačno. Dejansko vas bo stala samo namestitev, ki pa res ni velika investicija, od tisočaka navzgor in že se boste lahko ogrevali poceni ali celo brezplačno. Kako je to mogoče?

Dejansko je zelo preprosto, ker če imate svoj objekt, je lahko visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi povezana v vaš samo oskrbni električni sistem, kar pomeni, da imate lastno elektrarno na sončne celice. Ta investicija se super splača, še posebej, če ste priklopljeni v sistem, kamor lahko prodajate odvečno elektriko in še zaslužite zraven.

Investicija v sončno elektrarno se povrne v treh do petih letih, odvisno od kakovosti sončnih panelov ter velikosti elektrarne. Pridobite pa lahko nepovratna sredstva Eko sklada, kar vam olajša začetno investicijo. Tako imate elektriko zastonj in zato lahko visokotemperaturna toplotna črpalka Mitsubishi dejansko ogreva brezplačno.

Kakšen prihranek vam nudi ogrevanje s toplotno črpalko?

Koliko boste s tem prihranili? Odvisno je od tega, s katero vrsto ogrevanja primerjamo? Najdražje je ogrevanje na fosilna goriva, ki vas lahko stanejo za povprečno hišo preko 20 tisoč evrov letno, za drva lahko odštejete polovico manj, za ogrevanje z elektriko še četrtino manj in za ogrevanje s toplotno črpalko lahko rečete, da je cena blizu ničle ali celo ničelna.

Zdaj lahko zračunate, koliko boste prihranili v desetih letih. Celo premoženje in za ta denar, si lahko kupite kaj lepega ter koristnega, celo večjega, tudi avto. Tak prihranek je zagotovljen vsakemu, ki se odloči za sodobno poceni ogrevanje, ki hkrati varuje naravo, saj uporablja najbolj čisto energijo, ki obstaja in najbolj trajnostno, to pa so sončni žarki. Poleg tega boste dihali bistveno bolj čist zrak brez prahu in umazanije, ki jo najbolj povzročajo fosilna goriva, pa tudi trda goriva.

Nenazadnje boste prihranili pri prostoru, saj toplotna črpalka ne zavzame dosti prostora. Niti je ni treba vzdrževati, zato boste prihranili še za servis in za vzdrževanje ter čiščenje, kar je nuno pri drugih ogrevanjih, ki zahtevajo še izgradnjo primernega dimnika. Pri toplotni črpalki pa tega dejansko ni. Če vse te prednosti in stroške odštejemo, je investicija v toplotno črpalko res prava odločitev za vsako varčno družino, ki da dosti na svoje zdravje in okolje.

Iz teh tehtnih razlogov ni čudno, da se vse več družin odloča za tovrstno ogrevanje in da počasi že prevladuje tudi pri nas.

Zadnji prispevki