Moderne dnevne sobe – ideje za opremljanje


Dnevna soba je osrednji prostor vsakega doma, kjer si po napornem dnevu privoščite počitek in si ogledate kakšen dober film, preberete zanimivo knjigo. Na drugi strani pa je moderna dnevna soba tudi prostor, kjer se družite s prijatelji ter družino in se ne nazadnje lahko igrate tudi z otroki. En prostor, ki mora zadovoljiti željam in potrebam za vse aktivnosti, ki se dogajajo preko dneva v vaši družini. Da bo vaša dnevna soba spadala med moderne dnevne sobe – ideje za opremljanje dobite v nadaljevanju članka.

moderne dnevne sobe ideje

Moderne dnevne sobe – ideje, ki so predstavljene v nadaljevanju, prilagodite svojemu okusu. Ne glede na to, ali je nekaj še posebej trendi v tem trenutku, vedno poslušajte sebe in vnesite v vašo dnevno sobo, le če vam je ta trend oz. ideja všeč. Zavedate se, da boste prav vi največ časa preživeli v dnevni sobi in zato vam mora biti njena postavitev in oprema všeč.

Moderne dnevne sobe – ideje za različne tkanine
Ena glavnih skrivnosti moderne dnevne sobe je zagotovo izbira kakovostnih kosov pohištva, ki so videti brezčasno in hkrati omogočajo, da lahko spremenite in preuredite njihove tkanine, ko si to zaželite. V mislih imamo predvsem zavese, pregrinjala in prevleke za kavč ter okrasne blazine. Tovrstni tekstil je dostopen in brez težav se lahko igrate z različnimi odtenki in vzorci barv v različnih letnih časih oz. v prazničnem času. Tako lahko v božičnem času uporabite blazine z zimskim potiskom, v času velike noči pa s potiski velikonočnih zajčkov.

Moderne dnevne sobe – ideje za združevanje stila s funkcionalnostjo prostora
Danes dobro vemo, da dnevni prostor ni le prostor za druženje z družino in prijatelji, ampak tudi in predvsem prostor, ki naj odgovarja potrebam in željam vaše družine. Na preprost način lahko združite dekorativni element s funkcionalnostjo, na primer preprost krožnik. Na klubski mizici ima lahko vlogo podstavka za dodatke, kot so keramične figurice. Zelo uporaben je tudi, ko v vaši dnevni sobi sedijo gostje, ki jih postrežete s sladico ali pijačo. Lahko pa ta preprosti krožnik spremeni pručko v mizico za kavo, tako da na krožnik položite skodelico kave in uživate v klepetu ter kavi.

Moderne dnevne sobe – ideje za okrasitev oken
Okna v katerem koli prostoru v stanovanju ali hiši, še posebej pa v dnevni sobi potrebujejo dva elementa, ki skrbita za nadzor svetlobe in zasebnosti ter estetski razlog. V primeru, da imate žaluzije, jih lahko kombinirate z zavesami, tako lahko učinkovito nadzirate dostop svetlobe v prostor in hkrati polepšate dnevno sobo. V primeru, da zavese obesite čim bližje stropu nad oknom, boste na ta način vizualno povečali višino celotne dnevne sobe.

moderne dnevne sobe ideje

Moderne dnevne sobe – ideje za zabavne elemente in elektroniko
V moderno opremljeni dnevni sobi so elektronske naprave (televizija, zvočniki ter različne konzole), nekaj povsem običajnega. Televizije z velikimi in ploskimi zasloni so najpogosteje pritrjene na steno. Postavitev naj bo v višini oči. V omaricah ali na poličkah pod televizijo pa najdite prostor za preostale medijske naprave, ki jih uporabljate.

Moderne dnevne sobe – ideje za ljubitelje knjig
Če radi berete, potem pri opremljanju moderne dnevne sobe nikar ne pozabite na knjižne police ali regale. Njihova velika prednost je v tem, da prebrano knjigo enostavno odložite in shranite do naslednjič, hkrati pa lahko poljubno prilagajate višino med posameznimi policami. Seveda lahko med regali izberete takšne, ki so odprti ali takšne, ki so zaprti, le ti omogočajo bolj estetski videz celotne dnevne sobe, da so manjše drobnarije očem na prvi pogled skrite.

Moderne dnevne sobe – ideje za kotne elemente
Običajno koti veljajo za neizkoriščen prostor v dnevni sobi, a z nekaj domišljije jih lahko uporabite. Pri nakupu dnevne sobe, izberite takšno, ki bo omogočala takšno postavitev, da ne boste izgubljali dragocenega prostora. Na kotni element lahko potem postavite različne dekoracije v obliki suhega cvetja ali zelenih rastlin, svetilo ali pa vgradite manjše poličke, kar vam je bolj všeč oz. v danem trenutku bolj potrebujete.

Zadnji prispevki

© 2021 Copyright Svet-gradnje.com