Zakaj izbrati dvižna garažna vrata z osebnim prehodom


Pri izbiri in nakupu dvižnih garažnih vrat je pomembno, da ne pozabimo na estetski izgled naše hiše ali objekta. Kvalitetna dvižna garažna vrata ne izboljšajo le videza, ampak tudi funkcionalnost in udobje. V podjetju Vrata Zorman so vam na voljo s strokovnim svetovanjem pri izbiri in nakupu dvižnih garažnih vrat. Skupaj bosteo našli vrata, ki so funkcionalna, varna in energetsko varčna ter se prilegajo predvideni garažni odprtini. V podjetju imajo na voljo visokokakovostna vrata evropskega proizvajalca, ki vam zagotavljajo dolgo življenjsko dobo, enostavno uporabo in estetsko dovršenost. Z njihovimi dvižnimi garažnimi vrati boste tako poskrbeli za varnost vašega vozila in izboljšali izgled vašega doma ali objekta.

Zanesljiva in dolgoživa dvižna garažna vrata z odlično toplotno izolacijo

Dvižna garažna vrata so zelo zanesljiva in imajo dolgo življenjsko dobo, saj omogočajo več kot 25.000 odpiranj in zapiranj. To pomeni, da lahko vrata delujejo do 17 let, če jih odprete in zaprete povprečno 4-krat na dan. Vodila so izdelana iz pocinkane pločevine, ki je zelo vzdržljiva in ima antikorozijske lastnosti, kar podaljšuje življenjsko dobo vrat. Poleg tega so barve obstojne, kar je še posebej pomembno v obalnih regijah. Dvižna garažna vrata so na voljo v širokem izboru možnosti po standardni ceni, kar vam omogoča, da izberete vrata, ki ustrezajo vašemu okusu in proračunu.

Poleg tega so dvižna garažna vrata zelo varna in zagotavljajo zaščito pred nenadzorovanim padcem vrat ter zaščito prstov med odpiranjem in zapiranjem. Delujejo tiho in imajo odlično toplotno izolacijo, kar je še posebej pomembno v hladnejših mesecih. Dvižna garažna vrata so na voljo v širokem izboru barv po standardni ceni, kar vam omogoča, da izberete barvo, ki se ujema z izgledom vašega doma ali objekta.

Dvižna garažna vrata
Olepšajte dom z modernimi in praktičnimi dvižnimi garažnimi vrati.

Priprava odprtine za montažo dvižnih garažnih vrat

Pred montažo dvižnih garažnih vrat je potrebno pripraviti primerno odprtino. Nad odprtino oziroma svetlim prehodom je potrebno zagotoviti vsaj 210 mm prostora, najmanj 150 mm pa mora biti namenjenih za preklado. Dvižna garažna vrata so sestavljena iz več panelov oz. sekcij, ki so visoke od 40 do 60 cm, in debeline najmanj 40 mm. Tovrstna konstrukcija zagotavlja odlično toplotno izolacijo in odpornost proti vetru, saj dvižna garažna vrata zdržijo hitrost vetra do 120 km/h, kar je v skladu z zahtevami standarda EN 12424. Okvirji vrat so lahko pobarvani v kateri koli RAL-barvi, kar omogoča široko izbiro odtenkov. Za dodatno zaščito pred padavinami pa so lahko okvirji tudi dodatno obdelani. Poleg tega so na voljo različni dizajni panelov oz. sekcij, ki lahko popestrijo izgled dvižnih garažnih vrat.

Možnosti pri izbiri garažnih vrat

Možno je vgraditi tudi dvižna garažna vrata z osebnim prehodom z nizkim pragom ter izbrati poljubno postavitev oken z različnimi zasteklitvami. Vsaka vrata so opremljena z elektronskim pogonom in dvema daljinskima oddajnikoma, poleg tega pa lahko vam zagotovimo tudi dodatno tipko za odpiranje ob strani. Pomembno je, da vsa dvižna garažna vrata zagotavljajo visoko varnost v skladu s standardi EN 1324-1. Podjetje Vrata Zorman zagotavlja 2-letno garancijo na elektroniko (pogon), 5-letno garancijo na vse gibljive dele ter 10-letno garancijo na obstojnost barve in panelov.

Sekcijska vrata so najpogostejša izbira pri iskanju garažnih vrat. Gre za vrata, ki so v osnovi dvižna ali drsna in so sestavljena iz več segmentov oz. lamel. Pri dvigovanju se lamele zložijo in sestavijo v celoto pod stropom, pri drsnih vratih pa se segmenti med odpiranjem umaknejo na stran. Prednost teh vrat je, da potrebujejo malo prostora za odpiranje in omogočajo maksimalno širino prehoda. Sekcijska vrata lahko imajo toplotno izolacijo ali pa ne, integrirano okno ali vrata za osebni prehod (dvižna garažna vrata z osebnim prehodom). Večina sekcijskih vrat deluje na pogon. Cena teh vrat je odvisna od dimenzij, materiala, proizvajalca in drugih dejavnikov.

Industrijska vrata
Popolna rešitev za vašo delavnico, skladišče ali industrijski objekt – kakovostna industrijska vrata.

Vgradnja osebnega prehoda v garažna vrata

Za še večje udobje in praktičnost pri uporabi vaših garažnih vrat je na voljo možnost vgradnje osebnega prehoda. Dvižna garažna vrata z osebnim prehodom so na voljo že pri nizki minimalni višini odprtine. Dvižna garažna vrata z osebnim prehodom imajo prednost v tem, da je zunanji rob vedno v isti barvi kot celotna dvižna vrata. Dvižna garažna vrata z osebnim prehodom so elegantna rešitev za tiste, ki pogosto peš prečkajo garažo ali uporabljajo garažna vrata kot stranski vhod. Dvižna garažna vrata z osebnim prehodom zagotavljajo prihranek energije in ohranjajo temperaturo notranjosti, saj omogočajo vstop v zgradbo skozi manjšo odprtino v primerjavi s celotnimi sekcijskimi vrati. S tem zmanjšujejo število odpiranj in zapiranj vrat ter s tem zmanjšuje obrabo in podaljšuje življenjsko dobo vrat in pogonskega mehanizma.

Industrijska vrata s sistemom harmonike za prihranek prostora

Industrijska vrata Compact, ki izvirajo iz Nizozemske, so opremljena s posebnim sistemom zgibnega odpiranja navzgor, znanem kot sistem harmonike, ki prinaša industrijskim obratom številne prednosti. Uporabniki industrijskih obratov si želijo hitrih in učinkovito delujočih vrat, ki jim omogočajo nemoten dostop. Ta vrata so posebej priročna tam, kjer pod stropom ni dovolj prostora za zlaganje vrat ali kjer mora imeti strop neoviran prehod zaradi različnih inštalacij. Vrata zagotavljajo prihranek pri prostoru, dobro toplotno izolacijo, stabilnost in kompaktnost, dobro tesnenje in neoviran strop. Poleg tega nudijo dovolj svetlobe v prostoru, imajo varnostni certifikat, montaža je tudi enostavna.

Dvižna garažna vrata
Ne samo, da so ta dvižna garažna vrata praktična in funkcionalna, ampak tudi dodajo eleganco in vrednost vašemu domu.

Brez torzijskih vzmeti in stropnih nosilcev

Industrijska vrata Compact so inovativna vrata brez torzijskih vzmeti in stropnih nosilcev, ki omogočajo, da se paneli sklenejo nad vrati v majhno enoto, kar prihrani prostor. Zaradi svoje dobro razvite tehnologije so enostavna za uporabo in potrebujejo malo vzdrževanja. Njihov poseben sistem vodil omogoča, da se lahko namestijo na številnih lokacijah, ne da bi ovirali žerjave, viličarje, kable ali blokirali okna in razsvetljavo. Če v notranjosti stavbe ni dovolj prostora za montažo Compact vrat, jih je mogoče namestiti tudi navzven. Vrata so na voljo v različnih barvah, z zasteklitvijo, prehodnimi ali stranskimi vrati. Za več informacij lahko zahtevate ponudbo.

Na voljo je veliko možnosti izbire glede barv, zasteklitve, prehodnih ali stranskih vrat. Vrata so primerna za različne namene in so že dobavljena v nekatera znana podjetja po celem svetu. Omogočajo izbiro vrste delovanja, položaja motorja in opreme ter zaščito pred nenadzorovanim padcem in protivlomni sistem. Podjetje Vrata Zorman nudi kvalitetno montažo in servis za garažna in industrijska vrata ter so na voljo za brezplačno izmero in nasvet. Če želite več informacij, se lahko obrnete na podjetje preko telefona ali elektronske pošte.

Različne oblike in barve industrijski vrat Compact

Pri industrijskih vratih Compact sta v kombinacijo združeni rolo in industrijska sekcijska vrata. Na voljo so v različnih barvah RAL in oblikah, vključno s pravokotnimi, ovalnimi ali popolnoma steklenimi ploščami. Poleg tega so na voljo tudi vrata Full Vision, ki imajo popolnoma zastekljena vrata in vrata Full Light s prosojnimi, vendar ne prozornimi polnili. Vrata za osebni prehod in stranska vrata se lahko prav tako prilagodijo potrebam kupca. Podjetje nudi svetovanje, nakup, kakovostno montažo in hiter servis industrijskih in garažnih vrat ter so na voljo za brezplačno izmero in nasvet.

Industrijska sekcijska vrata – optimalna izbira za industrijske obrate in skladišča

Industrijska sekcijska vrata so idealna izbira za uporabo v industrijskih obratih, skladiščih, logističnih centrih in poslovnih prostorih. Pri podjetju se držijo najvišjih standardov pri izdelavi vseh delov vrat. Industrijska sekcijska vrata so sestavljena iz panelov oz. sekcij, ki so visoka med 50 in 60 cm. Polnilo panelov je debelo najmanj 40 mm in je iz poliuretana, kar omogoča odlično toplotno izolacijo. Ta debelina omogoča optimalno varčevanje z energijo, tako pri ogrevanju kot pri ohlajanju industrijskih objektov.

Vodila industrijskih dvižnih vrat so izdelana iz pocinkane pločevine, ki ima visoko vzdržljivost in antikorozijske lastnosti. Industrijska sekcijska vrata so tudi opremljena z vrati za osebni prehod, ki se lahko vgradijo v vsa vrata. Ta osebni prehod je zelo praktičen, saj zmanjšuje odpiranje in zapiranje celotnih vrat, kar vodi do manjših energetskih izgub.

Garažna vrata – cene avtomatskih sekcijskih vrat

Za garažna vrata cene so odvisne od več dejavnikov, kot so dimenzije, proizvajalec, material, način odpiranja (ročno, avtomatsko), barva, debelina vrat oz. lamel ter tip vrat (dvižna, krilna, rolo, sekcijska). Za avtomatska sekcijska garažna vrata (cene so podane za en avtomobil), ki so široka od 240 do 400 cm in imajo motorni pogon, lahko pri dobavi in montaži pričakujemo ceno med 730 in 1060 EUR. Cena za industrijska garažna vrata je odvisna od več dejavnikov, med drugim od dimenzije vrat ter načina odpiranja, ki je lahko sekcijsko, hitrotekoče, drsno ali kot zavese.

Za industrijska garažna vrata (cene so mišljene vključno s sistemom za hitro odpiranje in montažo), do dimenzije 220 x 240 cm, se lahko cena na trgu giblje med 1000-1400 EUR/kpl. Pomembno je, da zaupate kakovostni montaži, ki bo zagotovila dolgo življenjsko dobo in učinkovito delovanje vaših industrijskih garažnih vrat. Cena za industrijska garažna vrata je odvisna od več dejavnikov, med drugim od dimenzije vrat, izbire ponudnika ter načina odpiranja, ki je lahko sekcijsko, hitrotekoče, drsno ali kot zavese. Za inudstrijska garažna vrata (cene so s sistemom za hitro odpiranje in montažo), do dimenzije 220 x 240 cm, se lahko cena giblje med 1000-1400 EUR/kpl.

Visokokakovostna sekcijska in industrijska dvižna vrata

Vsa sekcijska vrata imajo ustrezne deklaracije o skladnosti in certifikate proizvajalca, kar pomeni, da zagotavljajo varnost in kakovost. Na voljo imajo vso barvno paleto po RAL lestvici, že vključenih pa je tudi 10 osnovnih barv v standardni izvedbi. Industrijska dvižna vrata so zasnovana tako, da zagotavljajo do 60 odpiranj in zapiranj na uro. Življenjska doba vzmeti je najmanj 20.000 ciklov (1 cikel je odpiranje in zapiranje).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnji prispevki