Cena izkopa z bagerjem: najem največkrat cenovno ugodnejši


Večina naših strank se s ceno izkopa z bagrom prvič sreča pri gradnji hiše ali korenitem urejanju njene okolice. Cena izkopa z bagerjem se pri različnih slovenskih ponudnikih lahko kar znatno razlikuje, zato pa je iskanje cenovno ugodnega ponudnika toliko bolj konfuzno. V primeru, da cenovnih okvirov najema bagrov še ne poznate, je branje tega članka kot nalašč za vas, saj vam bomo predstavili  cenovne razpone, ki jih za svoje storitve računa večina slovenskih ponudnikov.

Najem bagerja za izkop se definitivno bolj izplača kot nakup

Naj vam kar že na začetku omenimo, da vas nakup bagra lahko iz cenovnega vidika interesira le v primeru, da ga boste v prihodnosti dejansko redno uporabljali. Možnost pa je seveda tudi ta, da se odločite oddajanje bagra v najem. To posledično prinese kar veliko stroškov z vzdrževanjem, primernim skladiščenjem in transportom in seveda vaš čas ter energijo. Prav zato se večina strank za možnost nakupa ne odloča. Največkrat se povpraševalci zanimajo prav za to, kakšna je cena izkopa z bagerjem v smislu eno- ali večdnevnega najema.

Cena izkopa z bagerjem

Povprečna cena izkopa z bagerjem

Pri  najemu bagra za izkop je največkrat potrebno upoštevati več elementov, ki določajo višino končne cene.  Najpomembnejše so teža samega bagra, dolžina časa najema, vrsta bagra in seveda izbira primernega izvajalca. Sami smo v nadaljevanju navedli kakšna je povprečna cena izkopa z bagerjem za najbolj pogostih kilaž bagerjev za čas enodnevnega  najema. Opozarjamo pa, da pri veliki večini v ceno najema na žalost nista všteta tudi gorivo in ura za opravljanje bagra, kar morate še dodatno prišteti, da dobite realno končno ceno.

  • Najem 12 tonskega bagra

Najem in cena izkopa z bagerjem, ki tehta 12 ton, vas bo pri večini ponudnikov stal od 250-350 eur na dan. Poleg tega pa boste morali k tej ceni dodati še samo upravljanje z bagrom, kar vas bo v večini prišlo od 50 eurov naprej. Seveda pa ne smete pozabiti tudi na ceno uporabljenega goriva.

  • Najem 20 tonskega bagra

S povečevanjem teže bagra se sorazmerno povečuje tudi cena izkopa z bagerjem, ki vam jo bo ponudnik računal za najem. V primeru enodnevnega najema 20 tonskega boste odštelo 350 do 450 eurov, prav tako pa se bo cena najema izvajalca zvišala še za vsaj 25 dodatnih evrov. Dodati pa morate še povečano količino goriva, ki ga bo bager te kilaže porabil.

Najem manjših bagerjev je vašemu žepu bolj prijazen

Verjetno so zgornje cene težjih bagrov marsikoga nekoliko presenetile ali celo prestrašile, a kar brez skrbi. V večini primerov za izkop zemlje v smislu gradnje hiše ali vrta potrebujete bagerje manjših kilaž, ki so posledično veliko bolj cenovno ugodni.

  • Cena izkopa z bagerjem, ki tehta 5 ton

Cena za najem tovrstnega bagra vas bo v večini primerov stala od 80 do največ 115 eurov na dan. Poleg tega boste za upravljanje z njim dnevno doplačali še okoli 30 eur, seveda pa ne pozabite dodati še ceno porabljenega goriva.

  • Najem 3 tonskega bagra

Za dnevni najem le-tega boste odšteli od 70 do največ 95 eur na dan. Cena upravljanja pa bo stala okoli 25 eur, nekaj malega pa boste morali odšteti še za gorivo.

  • Najem mini 1,5 tonskega bagra

Cena najema tega »malega bagra« je veliko bolj cenovno prijazna, saj vam za dnevni najem ne bo potrebno odšteti več kot 20 do 30 eur ali 50 do 70 eur, za upravljanje boste dodali še dodatnih 25 eur in ceno goriva. Zavedeti pa se morate, da boste z njim lahko izkopali luknje z globino največ 2,5m.

Izbira primernega bagra bo v večini najprej pogojeno s tem, kakšno delo boste opravljali in kakšno težo bagra bo to delo posledično zahtevalo. Priporočamo vam, da za točne izračune najema bagra pošljete vsaj tri povpraševanja ponudnikom, ki bodo v vas vzbudili občutek zaupanja.

Zadnji prispevki